Willem Holleeder komt eind januari vrij

Willem Holleeder komt 31 januari 2012 vrij uit de gevangenis in Rotterdam: dan heeft hij een straf van negen jaar voor het afpersen van vastgoed-handelaren uitgezeten. De 53-jarige topcrimineel wordt niet vervolgd voor betrokkenheid bij liquidaties in de onderwereld. Holleeder wordt niet als verdachte meegenomen in het liquidatieproces Passage dat in Amsterdam loopt: er zou te weinig bewijsmateriaal zijn. ‘Het hebben van een crimineel imago alleen is niet strafbaar’, zei een opsporingsambtenaar tegen de NRC.

Het Openbaar Ministerie (OM) benadrukt dat hij nog wel verdacht is: zijn naam is vaak genoemd in verband met een reeks liquidaties. Ook de kroongetuige in het proces heeft Hem genoemd als opdrachtgever van liquidaties. Het besluit om hem nu niet te vervolgen is genomen in overleg tussen het OM, de nationale recherche en de politie.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>