Nederland verarmt

Nederland verarmt: er komen steeds meer mensen bij die onder de armoedegrens leven en dat zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dat zeggen het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) en het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS) in hun gezamenlijk rapport Armoedesignalement 2011. Koopkrachtverlies en het toenemend aantal werklozen zijn de grootste boosdoeners. Vorig jaar moesten een miljoen mensen rondkomen van 998 euro of minder per maand: het niet-veel-maar-toereikend criterium.

 

Dit jaar kwamen daar zo’n 70.000 mensen bij en volgend jaar naar schatting 55.000. Eind 2012 moeten 1.134.000 mensen onder de armoedegrens leven, raamt het SCP. Armoede treft vooral eenoudergezinnen, alleenstaanden onder de 65, kleine zelfstandigen en mensen met een uitkering. Één op de tien kinderen onder de 18 woonde vorig jaar in een gezin met een inkomen onder 998 euro, volgend jaar groeit dat naar een op de negen kinderen. Deze zomer nam de werkloosheid weer toe, meldt het CBS. In het derde kwartaal van dit jaar waren 422.000 mensen werkloos.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>