Amazone Cornelissen beste ruiter van 2011

De internationale hippische bond FEI heeft de Nederlandse amazone Adelinde Cornelissen uitgeroepen tot beste ruiter van 2011. De 32-jarige Drentse sporter veroverde in augustus op de EK dressuur in Rotterdam met haar paard Jerich Parzival goud op zowel de Grand Prix Special als op de Kür op muziek.

Met de hele dressuuréquipe won Cornelissen in 2010 ze goud met het team in Kentucky tijdens de Wereldruiter Spelen, brons op het EK 2011 van Rotterdam en de finale van de Wereldbeker in Leipzig. Cornelissen is opvolgster van Edward Gal. Sinds 2010 woont de voormalig lerares Engels in Nijkerk, waar ze paarden traint op landgoed Balkenschoten. Was ze in 2008 nog reserve tijdens de Olympische Spelen van Peking (de paardensport vond in Hongkong plaats), nu is ze als topfavoriet gebrand op de Olympische Spelen van Londen in 2012.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>