Hoop voor Yuri van Gelder

Yuri van Gelder ziet licht aan het eind van de tunnel. Hij kan zich alsnog plaatsen voor de Olympische Spelen 2012 van Londen. Vandaag maakte het IOC een eind aan de regel dat atleten die zes maanden zijn geschorst vanwege doping, niet mogen deelnemen aan de eerstkomende spelen. De Amerikaan LaShawn Merritt spande een zaak aan bij het Internationaal Sporttribunaal CAS; die stelde de Olympisch kampioen op 400 meter in het gelijk.

Ringenspecialist Van Gelder was in 2009 geschorst vanwege cocaïnegebruik. De ‘Lord of the Rings’ ging er vanuit dat hij Londen op zijn buik kon schrijven, maar kan de komende dagen op het WK turnen in Tokio een plek in Londen zeker zien te stellen. Hij moet goud, zilver of brons op de ringen in de wacht slepen en daarnaast op vloer en sprong een aanvaardbaar cijfer halen: 75 procent van het gemiddeld behaalde cijfer van alle deelnemers. Ook de Nederlandse hordenloper Gregory Sedoc was geschorst: hij had fouten gemaakt met zijn whereabouts. Hij heeft al een nominatie op zak voor de 110 meter horden. Chef de Mission van de Nederlands olympische ploeg Maurits Hendriks juicht het besluit toe en noemt het een opsteker voor het complete team.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>