Krakersrellen in Amsterdam

Zaterdag aan het begin van de avond zijn krakersprotesten in Amsterdam volledig uit de hand gelopen. Dat meldt stadszender AT5. Ruim honderd krakers gingen de straat op om te protesteren tegen het kraakverbod dat de gemeente precies één jaar geleden instelde.

De politie had van tevoren duidelijk gemaakt dat de krakers niet naar het Spui mochten trekken, omdat daar teveel winkelend publiek rondliep. Toen ze dat toch deden, kwam het tot een botsing met de ME die zich op het plein had opgesteld. De ME ging hardhandig tekeer en arresteerde een aantal demonstranten. Tot nu toe zijn 17 mensen aangehouden. De andere protesterende krakers werden in bussen naar het plein voor de Stopera getransporteerd, waar ze wel mochten demonstreren. Burgemeester Van der Laan had van tevoren bepaald dat ze daar wel mochten demonstreren, maar daar gaven de krakers geen gehoor aan. Volgens de politie hielden de krakers zich niet aan de afspraken en droegen ze bivakmutsen en verstevigde spandoeken, iets dat de politie had verboden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>