Dwangverpleging voor concertverstoorder

De man die zaterdag een uitvoering in het Concertgebouw verstoorde in het bijzijn van koningin Beatrix, wordt gedwongen om een traject van hulpverlening te volgen. Dat zegt het KLPD (Korps Landelijke Politie Diensten), aldus Teletekst. De man van 39 heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Gekleed in een net pak deed hij zich voor als spreker en stapte vlak voor het begin van het concert het podium. Daar zei hij onder meer dat hij een dienaar van Allah was. Toen de orkestleden geschrokken het podium verlieten, zei de man dat hij geen bom bij zich droeg. Hij werd van het podium afgehaald en vastgezet. Hij heeft een verklaring afgelegd, maar over de inhoud wil de KLPD niets zeggen.

De man is een bekende van de politie en heeft eerder ook bijeenkomsten verstoord. Het concert was ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van het Genootschap Nederlandse Componisten. Volgens de politie is de koningin niet in gevaar geweest. De kaaertjes voor de uitvoering waren in de vrije verkoop. Volgens de organisator stonden de kaartjes op naam, maar het KLPD ontkent dat.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>