Florida: bejaarden overlijden in bloedheet verpleeghuis

In de stad Hollywood, ten zuiden van Fort Lauderdale aan de oostkust van Florida, zijn acht bejaarden overleden in een verpleeghuis. Door orkaan Irma was de stroom uitgevallen en deed de airco het niet meer. Daardoor was er binnen het bloedheet. Hulpdiensten kwamen woensdag af op een oproep dat iemand in het tehuis een hartaanval had gehad.

Ze vonden drie overleden bewoners. Meer dan honderd bewoners waren totaal uitgedroogd en hadden moeite met ademhalen: zij werden geëvacueerd. Op weg naar het ziekenhuis overleden og eens vijf bewoners. De slachtoffers waren tussen de 71 en 99 jaar oud. De politie onderzoekt of er sprake is van nalatigheid. Volgens de politie wijst alles erop dat hitte de slachtoffers fataal werd, maar sluit andere oorzaken niet uit. Het verpleegtehuis blijft voorlopig gesloten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>