Honderden vermisten in Colorado

De Amerikaanse staat Colorado in het midden van de Verenigde Staten heeft te kampen met zware regenval. Maar liefst 17 districten zijn getroffen door het noodweer. In een gebied dat normaal als zeer droog geldt, is sinds vorige week tientallen centimeters regen gevallen. Die hebben geleid tot heftige overstromingen.

Het natuurgeweld heeft de afgelopen dagen aan tenminste acht mensen het leven gekost en honderden inwoners worden vermist. Velen van hen zitten vermoedelijk vast in hun woningen, waar ze compleet door het water zijn ingesloten. In het district Boulder, ten noordwesten van Denver, worden ongeveer 100 mensen vermist, in Larimer County, ten noorden van Boulder, bijna 200. Duizenden mensen zijn geëvacueerd met boten en helikopters. Voor de achterblijvers wordt eten en drinken gedropt.  Wegen zijn weggespoeld, huizen overstroomd en dammen beschadigd. President Obama heeft federale noodhulp toegezegd. Het kan nog maanden duren voor al het water is weggestroomd en de vermisten kunnen worden gevonden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>