Schietpartij in school zuidoosten van Frankrijk

In het Zuid-Franse stadje Grasse (ten noorden van Cannes) is donderdagmiddag op een middelbare school een schietpartij geweest. Daarbij raakten acht mensen licht gewond. Op Facebook verscheen een video van de vermoedelijke dader: daarin is een persoon te zien met een clownsmasker en een revolver. 

De schutter is een 17-jarige leerling van dezelfde school. Hij werd donderdag meteen na de schietpartij opgepakt. De jongen was zwaarbewapend en had onder meer een jachtgeweer en twee granaten bij zich. Volgens Franse media was hij gek op wapens en verheerlijkte hij de schietpartij op de Colombine-school in 1999 in Connecticut. Daar schoten twee jongens meerdere leraren en leerlingen dood. De schutter in Grasse zou de zoon zijn van een gemeenteraadslid. Vrijdag is een tweede persoon opgepakt: de broer van een vriend van de schutter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>