Brazilië: massaverkrachting 16-jarig meisje in favella Rio de Janeiro

350px-Map_of_South_AmericaIn Brazilië is afgelopen week is een 16-jarig meisje gedrogeerd en massaal verkracht in een sloppenwijk in Rio de Janeiro. Daarbij waren zeker dertig mannen aanwezig. Twee dagen later verschenen beelden daarvan op Twitter. Het incident heeft in Brazilië voor veel opschudding gezorgd. Het meisje zegt voor haar leven te vrezen. Afgelopen zaterdag was ze op bezoek in een favella in het westen van Rio.

Ze was even alleen met een vriend. maar toen ze de volgende dag wakker werd, kon ze zich niets meer herinneren. Volgens haar oma was er sprake van wraak: het meisje zou de jongen die ze opzocht onlangs hebben bedrogen. Geweld tegen vrouwen is een groot probleem in Brazilië, een land met net als in andere Latijns-Amerikaanse landen een machocultuur. Op social media wordt schande gesproken van de zaak. Vrijdag was er een protestmars in Rio.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>