Spaanse prinses zou tot acht jaar celstraf kunnen krijgen

Kaart_Spanje[1]De Spaanse prinses Cristina, de 50-jarige zus van koning Felipe, wordt toch vervolgd voor belastingfraude. Ze wordt samen met haar man, Iñaki Urdangarin, beschuldigd van oplichting voor miljoenen euro’s. Volgens het Spaanse Openbaar ministerie is er voldoende bewijs om tot vervolging over te gaan. Voor belastingfraude staat in Spanje een maximale straf van acht jaar.

De zaak heeft de Spaanse monarchie veel schade toegebracht: sinds de herinvoering in 1975 is het voor het eerst dat een lid van de koninklijke familie voor de rechter moet verschijnen. De prinses is de afgelopen weken dooreen aantal rechters verhoord. Ze voert aan dat die niet objectief zijn en concludeerde dat ze bij voorbaat schuldig is verklaard. Volgens het OM heeft de prinses met haar man twee keer belasting ontdoken. Haar man zou via een sportstichting miljoenen euro’s aan subsidie in eigen zak hebben gestoken. De prinses zat in het bestuur en was mede-eigenaar va neen bedrijf dart bij de fraude hielp.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>