Zakkenrollers hebben het op oranjefans gemunt

In de Braziliaanse stad Salvador zijn tientallen Nederlanders beroofd, toen ze met elkaar op een plein naar de eerste WK-wedstrijd keken. Het werd zo druk dat zakkenrollers ongezien konden toeslaan. Mensen zijn portemonnees, smartphones, camera’s en sieraden kwijt. Bj sommige slachtoffers werden kettinkjes van de nek getrokken. Anderen werden afgeleid en beroofd. De Nederlandse supporters hebben de berovingen gemeld bij het Nederlandse politieteam in Salvador.

Nederlandse agenten mogen niet ingrijpen, maar kunnen wel meteen Braziliaanse collega’s alarmeren. De agenten zeggen dat de straatroof in Salvador ‘omvangrijker is dan bij eerdere WK’s of EK’s’. Wil van Kollenburg, hoofd van het Nederlandse team, adviseert fans im bij de wedstrijd van Nederland alle waardevolle spullen thuis te laten. De Rijksoverheid geeft nuttige reisadviezen. Vandaag speelt Oranje haar eerste poulewedstrijd in Salvador, tegen Spanje. De supporters moeten ruim op tijd vertrekken, want files zijn er altijd en ‘een reistijd van 2 uur binnen de stad is heel normaal’, aldus het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Ook na de wedstrijd moet iedereen rekening houden met lange reistijden. ‘Neem het zekere en vertrek ruim op tijd’, raadt het ministerie aan, bijvoorbeeld om van het stadion naar het vliegveld te komen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>