Massale betoging Hongkong voor gemarteld dienstmeisje

Zondag zijn in Hongkong duizenden mensen de straat opgegaan om een Indonesisch dienstmeisje een hart onder de riem te steken. Het 23-jarige meisje werd door haar werkgever ernstig mishandeld. Dat heeft tot grote woede geleid. De politie in de miljoenenstad zou eerst hebben geweigerd om de zaak te bekijken, maar doet intussen onderzoek naar beschuldigingen van marteling.

Sommige betogers hielden foto’s omhoog van het zwaar gehavende gezicht en lichaam van het slachtoffer. ‘We zijn arbeiders, geen slaven’, riepen duizenden werkers en hun medestanders. In Hongkong werken zo’n 300.000 buitenlandse huishoudhulpen, vaak onder slechte werkomstandigheden. De meesten komen uit Indonesië en de Filipijnen. Het Indonesische dienstmeisje is inmiddels terug naar haar geboorteland om in een ziekenhuis te herstellen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>