Ophef over mensonterend langzame executie VS

In de Verenigde Staten is ophef ontstaan over de tergend langzaam verlopen executie van een man. De 53-jarige moordenaar van een zwangere vrouw was ter dood veroordeeld. De terechtstelling vond donderdag plaats in een gevangenis in Ohio. Zijn doodstrijd duurde bijna 25 minuten.

Minutenlang hapte de veroordeelde naar adem en moet hij kokhalzen. Normaal verlopen executies veel sneller en zonder de geluiden die deze veroordeelde uitstootte. Zijn advocaat noemde het ‘een mislukt, hartverscheurend experiment’. Zijn familieleden zijn geschokt en stappen naar de rechter. Ze vinden dat zijn grondrechten zijn geschonden. Normaal wordt pentobarbital toegediend, maar de maker wil het middel niet meer voor executies laten gebruiken. Daarom werd uitgeweken naar een mengsel van midazolam en hydromorfon.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>