Spaanse prinses verdacht in witwasschandaal

IMG_20160602_124549Prinses Cristina van Spanje, de jongste dochter van koning Juan Carlos,  is opnieuw verdachte in de corruptiezaak rond haar man Iñaki Urdangir. Ze wordt verdacht van belastingfraude en witwassen en moet 8 maart voor de rechter verschijnen. Eerder werd de prinses ook al als verdachte in de zaak aangemerkt, maar die aanklacht werd in april vorig jaar ingetrokken.

Volgens de rechter is er nu toch voldoende bewijs om haar te vervolgen. Tegen haar man loopt een groot corruptieonderzoek. Hij was voorzitter van een stichting die sportevenementen organiseerde en zou via die stichting miljoenen hebben weggesluisd naar zijn eigen bankrekening. De onderzoeksrechter is negen maanden bezig geweest met zijn onderzoek naar het echtpaar. In december werd bekend dat Urdangarin verdacht wordt van zes strafbare feiten en dat hij 23 jaar celstraf kan krijgen. De prinses ontkent dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan fraude.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>