Man verdacht van misbruik honderden meisjes

Een 48-jarige man uit het Brabantse Cuyk wordt ervan verdacht 295 meisjes tussen de 10 en 17 jaar via internet te hebben verleid tot het verrichten van seksuele handelingen met zichzelf. Later zouden elf meisjes tijdens een ontmoeting met de man zijn misbruikt. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie onderzoeken de zaak. De man is al acht jaar actief bezig en deed zich volgens het OM voor als leeftijdgenoot van de meisjes.

Hij gebruikte telkens andere namen en had verschillende mailaccounts. Het OM verdenkt hem van ‘grooming‘: via internet contact met een kind leggen met het doel er seks mee te hebben. Grooming is sinds drie jaar strafbaar. De man maakte opnames van het misbruik. Bij huiszoeking zijn zo’n 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s gevonden. De politie heeft harde schijven, usb-sticks, telefoons en dvd’s in beslag genomen.  Circa dertig slachtoffertjes wonen in België, de rest woont verspreid door heel Nederland. De politie heeft ongeveer 65 meisjes geïdentificeerd.  Er wordt contact gezicht met de ouders om te kijken of zij aangifte willen doen. De politie is bezig om ook de identiteit van de andere meisjes te achterhalen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>