Vorig jaar extreem veel CO2 in de lucht gemeten

Vorig jaar is het hoogste niveau aan broeikasgas in de lucht bereikt sinds 800.000 jaar. Dat meldt het meteorologisch bureau van de Verenigde Naties. De hoeveelheid CO2 nam maar liefst met 50 procent toe in vergelijking met het gemiddelde van de afgelopen tien jaar. 

Niet alleen de mens met zijn industriële activiteiten is er de oorzaak van: ook het natuurfenomeen El Niño, waardoor het zeewater opwarmt. Als dit zo doorgaat ,zullen de klimaatdoelen va nParijs zeker niet worden gehaald, vrezen de VN-meteorologen. Een van de doelen is dat de temperatuur op aarde hooguit twee graden mag stijgen, maar dat zal op deze manier niet lukken. Volgnes de VN kan verdere stijging van de hoeveelheid broeikasgas het ecologisch systeem ernstig verstoren en de temperatuur ‘gevaarlijk verhogen’.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>