Harde wind levert Duitsers dagje gratis stroom op

Zondag gaat het stormen in het noorden van Duitsland, net als zaterdagnacht en zondagochtend in de noordelijke provincies en op de Wadden (het KNMI heeft code geel afgegeven). Door de harde wind wordt er mogelijk zoveel windenergie geproduceerd, dat de elektriciteitsprijs een dag onder nul zakt: een gratis dagje stroom voor de Duitsers!

Al die extra windenergie kan nog niet worden opgeslagen, omdat er te weinig geschikte accu’s zijn: de techniek daarvoor is nog niet voldoende ontwikkeld om het rendabel te maken. Duitsland is Europese koploper in het produceren van windenergie: eendere van de capaciteit van alle windmolens in de EU wordt door de Duitsers geleverd.  Stroom in Duitsland was al eerder een keer gratis, maar morgen gebeurt dat voor het eerst dit jaar een hele dag.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>