Orkaan Ophelia koerst af op Ierland

IMG_20160527_135213Orkaan Ophelia zwelt in kracht aan en koerst af op Ierland. Het kan de zwaarste storm in de afgelopen 50 tot 60 in Ierland worden. Het gebeurt zelden dat een orkaan zo ver in het oosten van de Atlantische Oceaan richting Europa trekt. Doorgaans blijven orkanen die in de buurt van de Azoren ontstaan van een categorie 1 en trekken ze niet richting Europa.

Zaterdag lag Ophelia nog ter hoogte van de Azoren en nam in kracht toe tot de derde categorie. Maandag wordt ze als zware storm in Ierland aan land verwacht. Ook Noord-Ierland, Schotland en het noorden van Engeland kunnen te maken krijgen met harde windstoten. Op dit moment kent de orkaan windsnelheden tot 185 kilometer per uur. Nederland zal er geen last van krijgen: door veranderende luchtstromen stroomt er juist warmte vanuit de subtropen naar ons land.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>