Zware storm zaait dood en verderf in Duitsland

Duitsland is vrijdag getroffen door de zware storm, die na het Noorden van Nederland over het noorden van Duitsland raasde. Onze oosterburgen geven stormdepressies een naam mee: deze heette Xavier. Zeker zeven mensen kwamen om het leven, met name door omvallende bomen. De brandweer in Berlijn riep de noodtoestand uit en in onder meer Hamburg werd de bewoners aangeraden niet de straat op te gaan.

Op tal van plaatsten ontstond een verkeerschaos doordat treinen en bussen uitvielen en wegen versperd raakten. In grote steden konden duizenden forenzen lange tijd niet naar huis. Door kapotte bovenleidingen raakte het treinverkeer ernstig ontregeld. Om tal van stations strandden passagiers. De IC van Amsterdam naar Berlijn hield bij hij de grensplaats Bad Bentheim mee op. De passagiers werden opgevangen in een spothal.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>