Orkaan Max bedreigt westkust Mexico

In Midden-Amerika is alweer een nieuwe orkaan in aantocht: orkaan Max. Donderdag vormde zich aan de zuidwestkust van Mexico een storm, die kustplaatsen als het populaire Acapulco zou kunnen bedreigen. De storm bereikte donderdag aan het begin van de middag (Nederlandse tijd) de eerste van de vijf categorieën die er voor orkanen bestaan.

Op dit moment worden windsnelheden tot 121 kilometer per uur gemeten. Max bereikt naar verwachting donderdagavond of -nacht de kust van Mexico. De autoriteiten hebben een orkaanwaarschuwing afgegeven voor bijna 500 kilometer kustlijn, van Zihuatanejo tot Punta Maldonado.  De storm kan een gevaarlijk stormvloed veroorzaken, met grote en vernietigende golven en kans op overstromingen. De staat Guerrero en delen van Oaxaca – dat vorige week door een aardbeving werd getroffen – grote hoeveelheden regen te verwerken, op sommige plekken tot meer dan 50 centimeter.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>