Oostenrijk maakt schade op na noodweer

Afgelopen weekend heeft noodweer huisgehouden in Oostenrijk, met name in de deelstaten Tirol, Salzburg en Kärnten. Door overvloedige regenval was de regio vrijwel geheel van de buitenwereld afgesloten en zaten de vele buitenlandse toeristen ingesloten. Drie mensen kwamen om het leven. Huizen moesten worden ontruimd, de elektriciteit viel op meerder plaatsen uit en wegen waren onbegaanbaar.

Het bij toeristen populaire Grossarltal is maandag weer voor alle verkeer begaanbaar. ’We hebben het ergste achter de rug’, zei een lokale brandweercommandant. Veel wegen waren versperd door wateroverlast en modderlawines. Mensen die om medische redenen met spoed uit het dal weg moesten, werden met een helikopter of vrachtwagen naar een ziekenhuis gebracht. In de loop van maandag maken de autoriteiten de schade op die het noodweer heeft aangericht.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>