Japan maakt zich op voor tyfoon Noru

Japan zet zich schrap voor de komst van tyfoon Noru. De tyfoon in de categorie 3 bevindt zich nu nog boven de Grote Oceaan, met windsnelheden van ruim 180 en uitschieters tot ruim 230 kilometer per uur. Het oog van Noru heeft zo’n 140 kilometer doorsnee; in de regel is dat 60 tot 70 kilometer doorsnee.

Noru verscheen voor het eerst op 20 juli op de kaart en groeide al snel uit tot een supertyfoon: de sterkste tot nu toe dit jaar. Inmiddels heeft Noru iets in kracht afgenomen, is dan ook geen ‘suypertyfoon’ meer en koerst in een noordwestelijke baan af op de zuidelijke eilanden van Japan. De tyfoon wordt dinsdag in het zuiden en midden van Japan aan land verwacht. Het zuiden van Japan en Zuid-Korea moeten rekening houden met overstromingen, veel regen en hoge windsnelheden. Lokale meteorologen denken dat Noru de komende dagen weer iets in kracht kan toenemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>