Rome doet water op rantsoen

Door nijpend watertekort is Rome genoodzaakt het water voor onbepaalde tijd op rantsoen te zetten: de stad wordt in tweeën gedeeld en ieder deel krijgt om de acht uur geen water. Afgelopen week werd vanwege de aanhoudende droogte extra water gepompt uit het Meer van Bracciano.

Het waterpeil van het meer is nu zo laag dar een natuurramp dreigt. Het waterrantsoen treft drie miljoen Romeinen. Bij ziekenhuizen worden grote watertanks geplaatst en ook de brandweer blijft voorzien van water. Parken kunnen worden besproeid door water uit de stadsrivier de Tiber.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>