Beer heeft in de Pyreneeën 209 schapen de dood ingejaagd

Een beer heeft in de Pyreneeën 209 schapen de dood ingejaagd. Het roofdier viel een kudde schapen aan, waarna ze massaal van een klif omlaag stortten. De kudde was aan het grazen op de grens tussen Spanje en Frankrijk. De schapen werden in Frankrijk aangevallen en vielen over de klif in Spanje.

Woensdag werden de dode dieren in Spanje ontdekt. Aan Franse zijde werd een aangevreten karkas en sporen van een beer – zoals haar – gevonden. Van de kudde is ongeveer een kwart gedood. De andere schapen renden weg over het gebeid. Doordat er mist in de regio hangt, hebben de herders nog niet alle dieren teruggevonden. Begin jaren ’90 werden Sloveense bruine beren overgebracht naar de Pyreneeën, omdat de soort hier dreigde uit te sterven. Inmiddels is er een populatie van zo’n twintig beren in de streek. De herders worden voor hun verlies gecompenseerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>