Enorme bosbranden in westen Canada

De Canadese provincie British Colombia in het westen van Canada wordt geteisterd door enorme bosbranden. Tienduizenden mensen moesten noodgedwongen hun huis verlaten. Alle inwoners van Williams Lake, ruim 300 kilometer ten noordoosten van Vancouver, moesten op last van de brandweer vertrekken. Het zijn de ergste bosbranden in de regio sinds 2003. 

Door de aanhoudende droogte en de harde wind grijpen de vlammen ongehinderd om zich heen. Vrijwel alle belangrijke wegen worden door de vlammen afgesneden, waardoor het voor inwoners steeds moeilijker wordt weg te komen. In de regio zijn inmiddels elf opvangcentra ingericht, met speciale voorzieningen voor huisdieren die inwoners massaal meenemen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>