Hevige sneeuwval, harde wind en kou teisteren oostkust VS

Dinsdag gaat het tekeer aan de oostkust van de Verenigde Staten: hevige sneeuwval, extreem lage temperaturen tot min 30 graden en harde wind leggen het dagelijks leven deels plat. De Duitse bondskanselier Merkel heeft haar voor vandaag geplande bezoek aan president Trump in het Witte Huis naar vrijdag verschoven, omdat de luchthaven van Washington gesloten is.

In de staten New York, New Jersey, Pennsylvania en Virginia is de noodtoestand afgekondigd. Inwoners van new York wordt aangeraden dinsdag binnen te blijven, scholen blijven gesloten en het openbaar vervoer ligt grotendeels plat. Ook het VN-hoofdkantoor is dicht. ‘Het wordt een gevaarlijke situatie’, zei de gouverneur van de staat New York. Ook in grote steden als Boston en Philadelphia blijven de scholen dicht en licht het openbaar vervoer stil. American Airlines en delta Airlines hebben uit voorzorg vrijwel alle vluchten geannuleerd op de drie luchthavens van New York en Boston.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>