Opnieuw aardbevingen in Italië

IMG_20160525_152053Italië is opnieuw opgeschrikt door aardbevingen. Vanochtend trof een beving met een kracht van 5,4 op de schaal van Richter het eerder al zwaar getroffen gebied tussen Lazio en Abruzzen. Het epicentrum lag bij de stad L’Aquila. Kort daarop volgden nog twee bevingen. De afgelopen tijd is er in de regio veel sneeuw gevallen en er staat een harde wind.

In de Abruzzen zitten zo’n 300.000 mensen zonder stroom. Mensen raken ingesneeuwd en er zijn al meldingen over mensen die zijn doodgevroren. Een medische post in een tent stortte door het gewicht van de sneeuw in. In de regio wordt nog mer sneeuw verwacht. Er is opgeroepen niet het gebeid in te gaan. Het leger is ingezet om de getroffen bewoners te helpen. De beving en een grote naschok werden ook in de hoofdstad Rome gevoeld. Uit voorzorg werd de metro ontruimd. In Rome is geen melding van slachtoffers gemaakt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>