Stormen maken einde aan droogte in Californië, maar verwoesten eeuwenoude tunnelboom

Delen van de Amerikaanse staten Californië en Nevada worden geteisterd door de zwaarste regenval in decennia. Een pluspunt: de kurkdroge jaren lijken voorbij. Vooral de wijngebieden zijn zwaar getroffen en rivieren zijn buiten hun oevers getreden. Een tweeduizend jaar oude boom in Californië is door de storm omgevallen: de beroemde tunnelboom, de 30 meter hoge Pioneer Cabin in het Calaveras Big Trees State Park.

De sequoia (kustmammoetboom) komt voor langs de kust van San Francisco en is de hoogste bomensoort ter wereld. In 1880 werd door één van de bomen een tunnel uitgehakt, waardoor toesisten in paard en wagen en later auto’s doorheen reden. De laatste jaren mochten er alleen voetgangers doorheen. De uitgehakte boom had de boom verzwakt: hij hing al jaren scheef. Waarschijnlijk waren de wortels niet diep genoeg om stand te houden tegen de storm die de westkust teisterde.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>