Historisch weinig ijs op zowel Noordpool als Zuidpool

Op zowel de Noordpool als de Zuidpool ligt op dit moment ‘historisch weinig ijs‘. Op de Noordpool is het 20 graden warmer dan normaal en op de Zuidpool heeft het ijsniveau voor dit jaargetijde (op het zuidelijk halfrond begint eerdaags de zomer) een recordminimum bereikt. Dat blijkt ook uit metingen van ruimtevaartorganisatie NASA.

Tot 2014 groeide de ijsmassa op Antarctica jaarlijks, maar nu lijkt een ommekeer ingezet. Volgens NASA heeft er sinds het begin van de satellietmetingen in 1979 in de Zuidelijke Oceaan nog nooit zo weinig ijs gelegen. Op de Noordpool zou het ijs op dit moment snel moeten aangroeien, omdat er in dit jaargetijde weinig zonlicht is. Omdat de temperatuur er nog altijd hoog is, groeit het ijs minder snel aan.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Historisch weinig ijs op zowel Noordpool als Zuidpool

 1. Rob Steenwinkel

  Een groep avonturiers, matrozen, piloten en klimaatwetenschappers die onlangs een reis rond de Noordpool begonnen in een poging om het gebrek aan ijs te laten zien, is geblokkeerd van verdere reizen door ijs.
  De Polar Ocean Challenge is het nemen van een twee maanden reis die zal zien hen gaan uit Bristol, Alaska, Noorwegen, vervolgens naar Rusland via de noordoostelijke doorgang, terug naar Alaska door de Noordwestelijke Doorvaart, naar Groenland en dan uiteindelijk terug naar Bristol. Hun doel , zoals die door hun website gelegd, was om aan te tonen “dat de Arctische zee-ijs dekking krimpt terug tot dusver nu in de zomermaanden die zee die permanent op slot was nu kunnen passage door toe te staan.”
  Is het bewijsmateriaal dat de global warming een hoax is!

  Er is één klein probleempje aldus dusver al: zij momenteel vast in Moermansk , Rusland omdat er te veel ijs blokkeren van de Noord-Oost-passage van het team zei dat niet bestond in de zomermaanden, volgens Real Climate Science .
  Real Climate Science biedt ook een grafiek waaruit blijkt dat de huidige Arctische temperaturen – ondanks alarmerende claims van het Noordpoolgebied zijn niet heter – maar is veel lager dan normaal.

  Global Warming Expedition Stuck in Arctic Sea Because of Too Much Ice

  An expedition to the North Pole intended to measure the effects of global warming ground to a halt this month when the scientist’s ship got blocked by the ice packs near Murmansk, Russia, reports reveal.
  A group of adventurers, sailors, pilots and climate scientists that recently started a journey around the North Pole in an effort to show the lack of ice, has been blocked from further travels by ice.
  http://www.climatedepot.com/2016/07/20/global-warming-expedition-stopped-in-its-tracks-by-arctic-sea-ice/
  http://www.breitbart.com/big-government/2016/07/21/global-warming-expedition-stuck-in-arctic-sea-because-of-too-much-ice/

  Global Warming Polar Expedition Gets Stuck in Sea Ice That Shouldn’t Be There
  by STEVE MACDONALD

  In 2014 Climate Cult Kool Aid Drinking yuppie tourists were going to make a point about global warming because “No Polar ice, dude.” They got stuck in the ice that was always there but that they’d been told was gone and had to be rescued.
  It just happened again.
  A group of adventurers, sailors, pilots and climate scientists that recently started a journey around the North Pole in an effort to show the lack of ice, has been blocked from further travels by ice.
  http://granitegrok.com/blog/2016/07/another-global-warming-polar-expedition-gets-stuck-in-sea-ice-that-shouldnt-be-there

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>