Tornado raast langs Rome, Florence zet zich schrap

Delen van Italië ten noorden van Rome kampen met noodweer. Aan de kust ten IMG_20160525_152053noorden van de hoofdstad raasde een tornado rond. Twee mensen kwamen daarbij om het leven en verschillende mensen raakten gewond. In verschillende delen van Rome zijn overstromingen gemeld. Het verkeer heeft veel last van omgevallen bomen en afgewaaide takken. Voor zowel Toscane als Rome is een weeralarm van kracht.

In Toscane staat de rivier de Arno gevaarlijk hoog. In Florence, waar de Arno doorheen stroomt, dreigt de rivier buiten haar oevers te treden. De beroemde Ponto Vespucci over de rivier en straten in de buurt zijn afgesloten. Dit weekend werd de grote overstroming van precies vijftig jaar geleden herdacht: begin november 1966 trad de Arno buiten haar oevers. Daarbij vielen 35 doden en raakten veel kunstschatten in de binnenstad zwaar beschadigd.  In Siena moesten 60 studenten een studentenhuis verlaten omdat de vloer dreigde in te storten. Bij Arezzo is een brig ingestort, waardoor vijf families van de buitenwereld zijn afgesloten en in Lucca zijn daken van huizen gewaaid.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>