Orkaan Hermine bereikt Florida

IMG_20160602_125319Orkaan Hermine is in de Amerikaanse staat Florida aan land gegaan, met windsnelheden van 130 kilometer per uur en hevige neerslag. Het is voor het eerst sinds elf jaar dat een orkaan de kust van Florida bereikt. Boven de Golf van Mexico groeide de tropische storm uit tot een orkaan uit de eerste categorie.

De gouverneur kondigde voor 56 van de 67 regio’s in Florida de noodtoestand uit. ‘Deze orkaan zal het grootste deel van onze staat bereiken’, zei hij. In de stad Tallahassee zitten zeker 70.000 huishoudens zonder stroom en ook langs de kust is in duizenden huizen de stroom uitgevallen. De Amerikaanse weerdienst waarschuwt voor tornado’s in het noorden van het land. Naar verwachting zwakt Hermine boven Florida af en trekt daarna verder naar buurland Georgia en de kustgebieden in het zuiden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>