Grootste cruiseschip ter wereld meert af in Rotterdam

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Het grootste cruiseschip ter wereld is dinsdagochtend aangekomen in Rotterdam. De Harmony of Seas verliet met Pinksteren de werf in het Franse Saint-Nazaire waar de kolos in 32 maanden tijd werd gebouwd voor een slordige 1 miljard euro. Het schip is bijna vijf keer zo groot als de Titanic. De zeereus is 363 meter lang, 70 meter hoog en telt 18 dekken, die bij elkaar 84 voetbalvelden in oppervlakte bestrijken.

De wolkenkrabbers op de Wilheminapier vallen bijna in het niet naast het aangemeerde cruiseschip. Er kunnen ruim 9.000 mensen aan boord: 6.780 gasten en 2.300 medewerkers. Passagiers zijn er van alle gemakken voorzien, met 14 restaurants, een bar met cocktailrobot, een heus park, zwembaden. whirlpools, een enorme waterglijbaan, klimmuren en een schaatsbaan. Vanuit Rotterdam vaart het schip richting Middellandse Zee, om er cruises te maken. The Guardian meldt minder florissante superlatieven: in volle vaart stoot het schip net zoveel CO2 uit als 84.000 auto’s, net zoveel stikstof als 4000.000 auto’s, net zoveel fijnstof als ruim 1 miljoen auto’s en net zoveel zwaveldioxide als 376 miljoen auto’s.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>