Er komt mogelijk een rookverbod op de Belgische stranden

IMG_20160515_181358Er komt mogelijk een rookverbod op de Belgische stranden. Op 11 mei bespreken de kustburgemeesters of badgasten of het er van zal komen. Elke kustgemeente zal zelf kunnen bepalen of er een verbod komt. De belangrijkste reden is het zwerfvuil: sigarettenpeuken zijn de belangrijkste bron van afval aan de Belgische kust en daar willen de kustgemeenten wat aan doen.

De burgemeester van Bredene, Steve Vandenberghe, nam het initiatief. Hij wil rokers hun pleziertje niet ontnemen, maar ‘het kan niet zijn dat hun peuk daarna zomaar in het zand of de zee verdwijnt’, aldus de burgemeester. ‘Omdat de Vlaamse regering naar mijn gevoel te weinig onderneemt, kom ik nu zelf met een plan tegen zwerfvuil.’ Zijn doel is mensen bewust te maken van de problemen met zwerfafval. ‘Dat is echt een groot probleem. Per kilometer strand kan je makkelijk 50 kilo zwerfvuil ophalen. Sigarettenpeuken maken daar een groot deel van uit’, aldus Vandenberghe. In Frankrijk is al een rookverbod in een aantal parken en op een aantal stranden ingevoerd, onder meer op sommige stranden in Cannes, Antibes en Nice.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>