Aardbeving aan Atlantische kust Frankrijk

kaart-frankrijk[1]Aan de Atlantische kust van Frankrijk heeft zich donderdagochtend  een aardbeving voorgedaan met een kracht van 5,2 op de schaal van Richter. De beving was om 08.46 uur voelbaar in een gebied tussen Rochefort en La Rochelle. Omdat de beving vrij ondiep was, was hij in dat gebied goed te voelen. Er zijn geen meldingen van schade of slachtoffers binnengekomen.

In de regio komen wel vaker aardbevingen voor, maar bijna nooit met een kracht van boven de 5. De laatste grote beving met een kracht van 5,1 in 2001. In 1972 was de laatste beving met een magnitude van 5,2. In Frankrijk zijn de meeste aardbevingen in de gebieden rond de Pyreneeën en de Alpen, door de druk van de platen in Afrika, maar ook in het midden van het land is die druk nog voelbaar en komen ook geregeld aardbevingen voor.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>