Opnieuw krachtige aardbeving voor kust Ecuador

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

Opnieuw is Ecuador opgeschrikt door een zware aardbeving voor de kust, met een kracht van 6,2 op de schaal van Richter. Volgens ooggetuigen waren er twee schokken van zo’n dertig seconden. Veel inwoners werden in hun slaap verrast en renden in paniek de straat op. Zaterdag was er op dezelfde plek voor de kust van het Zuid-Amerikaanse land een aardbeving met een magnitude van 7,8. Het epicentrum lag toen voor de kust, op zo’n 20 kilometer diepte, maar werd honderden kilometers verderop in de hoofdstad Quito gevoeld.

Zo’n 2.600 mensen raakten gewond en tot nu toe zijn er 525 doden geteld. De ravage was groot: gebouwen stortten in, wegen werden vernield en op veel plekken viel de stroom uit.  De wederopbouw gaat miljarden dollars kosten, aldus president Rafael Correa. Wat de nieuwe aardbeving heeft uitgericht, is nog niet duidelijk. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies naar Ecuador aangepast en raadt aan allen naar de noordelijke provincies te reizen als dat noodzakelijk is. Reizen naar de kustprovincie Manabi wordt helemaal afgeraden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>