Reisverbod in New York vanwege winterstorm Jonas

imagesWinterstorm Jonas raast van zuid naar noord langs de oostkust van de Verenigde Staten en veroorzaakt een sneeuwstorm in New York die in de top 5 van zwaarste sneeuwstormen sinds de eerste metingen in 1869 terechtkomt. Burgemeester De Blasio had de inwoners aangeraden om binnen te blijven, maar dat is zaterdagavond aangesterkt tot een compleet reisverbod.

De gouverneur van de staat New York heeft de noodtoestand afgekondigd en vanaf het begin van de  middag een reisverbod. ‘Dit is een noodsituatie, je moet nu niet op de weg zitten. De wegen zijn écht gevaarlijk’, zei de gouverneur. Om half twee lokale tijd werd al het openbaar vervoer stilgelegd. Allesbehalve hulpdiensten, taxi’s, bussen en noodzakelijk transport moet van de weg en iedereen moet gehoor geven aan het verbod. Alle Broadway-shows zijn zaterdagavond afgelast. De Blasio heeft restaurants gevraagd de deuren te sluiten.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>