Oostkust VS maakt zich op voor winterstorm Jonas

downloadDe oostkust van de Verenigde Staten maakt zich op voor bittere kou en een enorme sneeuwstorm op vrijdag en zaterdag. De storm – met de naam Jonas – brengt sneeuw van de Appalachian Mountains in het oosten van het land naar de Mid-Atlantic staten en New York. ‘Zware sneeuwval en sneeuwstorm kan tot levensgevaarlijke situaties leiden’, waarschuwen de Amerikaanse weerdiensten.

Door de storm gaan luchthavens en snelwegen wellicht dicht, volgens Accuweather: ‘De kans op langdurige sneeuwval van langer dan 24 uur is groot.’ Harde wind en beukende golven kunnen de kust teisteren. Meer landinwaarts kan ijsvorming leiden tot gladheid, stroomuitval en schade aan bomen. ‘Nú is het de tijd voor voorzorgsmaatregelen’, aldus weerkundigen: ‘Sla extra proviand in voor het geval de stroom uitvalt, zorg dat je genoeg hebt bijgetankt en maak een noodplan. De burgemeester en het crisisteam van New York bereiden de inwoners in een video voor op de ‘storm of a lifetime‘, met tips als extra sokken, handschoenen en een deken mee op pad nemen en safety kits aanschaffen, inclusief een radio op batterijen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>