Cycloon Chapala trekt over Jemen: zwaarste storm ooit waargenomen in de regio

IMG_20160531_140026Het normaal gesproken kurkdroge Jemen wordt geteisterd door cycloon Chapala, met regen, hoge golven en rukwinden. In de kustregio waar de orkaan aan land kwam, traden rivieren buiten hun oevers en staan straten onder water. De cycloon kwam vandaag aan land, is landinwaarts getrokken en wat in kracht afgenomen. Chapala kwam aan land als orkaan van de vijfde categorie en is de zwaarste storm ooit in de regio waargenomen.

Voor de orkaan aan land kwam, waren veel mensen naar hoger gelegen gebieden gevlucht. In een dag tijd viel net zo veel regen als normaal in een heel jaar. Jemen is een woestijngebied: daarom kan de grond al dat regenwater niet opnemen en ontstaan er modderstromen die vanuit de bergen de steden instromen. Omdat in Jemen een burgeroorlog woedt, is er geen goed functionerende overheid. Het land is dan ook niet voorbereid op natuurgeweld en voor een groot deel afhankelijk van voedselhulp van de Verenigde Naties.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>