Dieselgate dreigt hele autobranche te raken

117x155x250px-Duitsland-met-deelstaten.png.pagespeed.ic.OqBf_ywthv[1]Dieselgate lijkt het vervolg te zijn van Volkswagengate, het bedrijfsschandaal waarbij Volkswagen heeft gesjoemeld met emissietests van een slordige elf miljoen dieselauto’s. Het concern ligt zwaar onder vuur, het concern kan een gigantische boete en een hele rits schadeclaims verwachten, het aandeel VW is in twee dagen tijd eenderde minder waard en VW-topman Martin Winterkom is na een dag aarzelen toch opgestapt.

Winterkom was tientallen jaren topman van het concern. In een persconferentie waarin hij zijn aftreden bekendmaakte, zei hij ‘niets van het gesjoemel bij laboratoriumtests te hebben geweten’. De commentaren in de Duitse kranten waren woensdag niet mals. Volkswagen heeft de hele Duitse industrie in diskrediet en gevaar gebracht. Het imago van degelijkheid – Deutsche Gründlichkeit – heeft een grote deuk opgelopen. Volkswagen stelt een commissie aan die binnen het bedrijf ‘de rommel op moet ruimen’. Overigens verwachten experts dat VW niet de enige is die de uitstoot van schadelijke stoffen rooskleuriger voorstelt dan in de praktijk blijkt.

[videostrip guid="012049503"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>