Nieuwe uitbarsting Mexicaanse vulkaan Colima

mexico[1]De Mexicaanse vulkaan Colima blijft rommelen en is opnieuw tot een uitbarsting gekomen. In augustus barstte de vulkaan ook uit. Het is één van de meest actieve vulkanen van Mexico, bijna 700 kilometer ten westen van de hoofdstad Mexico-City. De berg telt twee toppen: de inactieve Nevado de Colima (4.330 meter) en de actieve Volcán de Colima (3.830 meter).

Vorige maand spoot de vulkaan tijdens meerdere uitbarstingen as en lava tot drie kilometer hoogte de lucht in. Niemand in de regio hoefde toen te worden geëvacueerd. Anders was dat in juli: toen  moesten honderden mensen het gebied verlaten uit angst voor een mega eruptie van de vulkaan. De vulkaan spuwde as uit, dat in een straal van 12 kilometer rond de berg neerkwam. Colimo vertoonde toen dezelfde voortekenen als vlak voor een grote uitbarsting in 1913, aldus het Mexicaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>