Indonesische vulkaan Sinabung staat op uitbarsten

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

De vulkaan Sinabung in het noorden van het Indonesische eiland Sumatra staat op uitbarsten. Maar liefst 48 lawines van hete as rollen van de berg naar beneden en de vulkaan spuugt grote hoeveelheden as en gas de lucht in. De 2.460 meter hoge Sinabung is na vierhonderd jaar één van de meest actieve vulkanen van Indonesië. In 2010 werd de vulkaan voor het eerst na vier eeuwen weer actief.

Zie ook: Stevent Aarde af op zede uitstervingsgolf?

Sindsdien barst de vulkaan regelmatig uit. Begin januari vorig jaar sloegen duizenden inwoners op de vlucht toen de berg steeds onrustiger werd. Zestien mensen kwamen toen om het leven en sindsdien leven er nog altijd bijna 2.000 mensen in tijdelijke onderkomens. Autoriteiten verwachten dat de berg ieder moment tot eengrote uitbarsting kan komen. Tienduizenden bewoners in de buurt van de vulkaan zijn gevlucht, of uit voorzorg gedwongen geëvacueerd.

[videostrip guid="012040109"]

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Indonesische vulkaan Sinabung staat op uitbarsten

  1. Maykel Willems

    Stichting the good Samaritan, georganiseerd fundraisingsactiviteiten om de mensen in dat gebied te helpen waar kan.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>