Water op rantsoen in kurkdroog Californië

250px-Map_of_USA_CA.svg[1]De Amerikaanse staat Californië heeft al vier jaar te kampen met de ergste droogte sinds lange tijd. Is het drinkwater er al sinds een paar maanden op rantsoen, nu moeten ook boeren eraan geloven, die over meer dan een eeuw oude rechten beschikken om water uit twee rivieren te mogen pompen.

Het verbod is ingesteld om genoeg water te hebben voor boeren die nog veel oudere waterrechten hebben. Het is voor het eerst in veertig jaar dat de staat aan de westkust deze maatregel moet nemen. In december en februari brachten stormen wel regen naar het kurkdroge land, maar te weinig om het waterpeil terug op het gebruikelijke niveau te krijgen. Omdat er op de bergen veel minder sneeuw dan normaal ligt, komt er ook minder smeltwater omlaag. Volgens weerkundigen houdt de droogte in de regio voorlopig aan.

[videostrip guid="012039472"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>