Onverwachte vulkaanuitbarsting Japan

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In Japan is totaal onverwacht een vulkaan uitgebarsten: de 640 meter hoge Shindake, op het eiland Kuchinoerabu, zo’n 150 kilometer ten zuiden van het hoofdeiland Kyushu en zo’n 1000 kilometer ten zuidwesten van Tokio. De 640 meter hoge Shindake. De 137 inwoners van het eiland worden met een boot van het eiland gehaald. De vulkaan spuwt grote zwarte rookwolken tot 9 kilometer de lucht in.

Luchtvaartmaatschappijen hebben het advies gekregen niet boven het eiland te vliegen. De Japanse vluchtleiding leidt vliegtuigen om. Volgens de autoriteiten is er geen gevaar voor mensenlevens. Het eilandje is dicht bebost en is beschermd als nationaal park. De inwoners leven ervan toerisme en visserij. Japan telt tientallen vulkanen en wordt regelmatig getroffen door aardbevingen. Eind september kostte een uitbarsting van de vulkaan Ontake aan 57 mensen het leven.

[videostrip guid="012037819"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>