Overstromingen treffen Texas en Oklahoma

imagesTerwijl Californië gebukt gaat onder de grootste droogte in lange tijd, spookt het in het midwesten van de Verenigde Staten. Daar hebben overvloedige regenval, tornado’s en overstromingen tot chaos geleid. De staten Texas en Oklahoma zijn het zwaarst getroffen door overstromingen en hebben drie mensen het leven gekost. Zeker acht mensen worden vermist.

Het peil van de rivieren steeg hier en daar zo snel, dat bewoners hals-ver-kop hun huize n moesten verlaten. Duizenden mensen zijn geëvacueerd. Reddingswerkers moesten mensen redden met helikopters en boten. De materiële schade is groot. Een weersverbetering lijkt er voorlopig niet in te zitten: er gelden waarschuwingen voor een groot deel van de Verenigde Staten, van Colorado via Arkansas, Louisiana en Missouri naar het oosten van Kansas.

[videostrip guid="012037293"]

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>