Miljoenen bijen veroorzaken verkeerschaos

Map_of_USA_showing_state_namesIn de Amerikaanse stad Seattle, aan de westkust van de VS, hebben miljoenen bijen voor een verkeerschaos gezorgd. Een vrachtwagen met 448 bijenkorven aan boord kantelde op een snelweg ten noorden van Seattle. Naar schatting kwamen 14 tot 20 miljoen bijen vrij. De brandweer moest de politie te hulp schieten door met water de bijenzwerm te proberen te bedwingen.

Imkers probeerden de bijen te vangen. Uiteindelijk spoot de brandweer een laag schuim over de korven om te voorkomen dat omstanders gestoken zouden worden, al liepen veel mensen toch bijensteken op. Automobilisten kregen het advies de ramen gesloten te houden. Uiteindelijk konden er 128 korven worden gered, voordat de ontsnapte bijen met het schuim werden gedood. De chauffeur van de vrachtwagen bleef ongedeerd.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>