Grote bosbranden rond Kaapstad

IMG_20160527_161415Sinds vier dagen woeden er bosbranden rondom de Zuid-Afrikaanse stad Kaapstad. Het vuur breidt zich snel uit. De bosbranden woeden vooral in de bosrijke nationale parken ten oosten van de Tafelberg: in Chapman’s Peak, Noordhoek en Tokai. Daar bevinden zich een aantal van de oudste wijngaarden van Zuid-Afrika. Op het moment is de wijnoogst in volle gang.

Rook en hitte veroorzaken grote schade en een wijngaard is al door brand verwoest. Woensdag bedreigde het vuur meerdere wijnboerderijen. In de afgelopen uren zijn acht huizen beschadigd en 300 mensen uit het gebied geëvacueerd. Zeker 200 brandweerlieden en blushelikopters zijn ingezet en vanuit andere delen van het land komen nog eens 150 brandweerlieden om mee te helpen met blussen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>