Vulkaanuitbarsting in Chili

@Erik Feenstra

@Erik Feenstra

In het zuiden van Chili is dinsdag de vulkaan Villarrica tot uitbarsting gekomen en spuwt as en lava uit. De vulkaan ligt circa 500 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Santiago. Meer dan drieduizend mensen uit de omgeving zijn geëvacueerd. De 2.840 meter hoge vulkaan ligt niet ver van bewoond gebied, onder meer de plaats Pucón en de stad Villarrica.

De politie heeft wegen in de omgeving uit voorzorg gesloten, omdat door de vulkaanuitbarsting sneeuw op de hellingen van de vulkaan kan gaan smelten en lawinegevaar kan veroorzaken. Onder leiding van de minister van Binnenlandse Zaken is een crisisteam aan het werk. Villarrica ligt in het gelijknamige nationale park, dat geliefd is bij wandelaars. Het is een van de meest actieve vulkanen van Latijns-Amerika. In 1971, 1963 en 1948 waren er uitbarstingen met doden tot gevolg. Het is een van de weinige vulkanen ter wereld met een lavameer in de krater.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>