Vogelgriep in dierentuin Rostock – Duitsland

117x155x250px-Duitsland-met-deelstaten.png.pagespeed.ic.OqBf_ywthv[1]In de dierentuin van de Duitse stad Rostock, Zoo Rostock, is vogelgriep geconstateerd bij een witte ooievaar. Het gaat om de gevaarlijke variant H5N8. Dat heeft het ministerie van Landbouw van de deelstaat Mecklenburg-Vorpommern donderdag gemeld. De vogel en acht soortgenoten zijn gedood. Het is nog niet duidelijk of ook andere dieren in de dierentuin met het virus zijn besmet.

Eerder werd de dierentuin al voor het publiek gesloten. Vorige week werd vogelgriep vastgesteld bij twee wilde eenden in de deelstaat Sachsen-Anhalt, in het midden van Duitsland. De eenden zijn op oudejaarsdag afgeschoten. Een nieuwe uitbraak vlak over de grens in Duitsland baart LTO Nederland grote zorgen. Daar zijn in een eendenbedrijf alle tienduizend vogels geruimd en worden alle bedrijven in een straal van 3 kilometer gecontroleerd. Het is het tweede geval in een week tijd in de deelstaat Nedersachsen, die grenst aan Groningen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>