Wereldzeeën vervuild met vijf biljoen stukken plastic

IMG_20160829_104202De wereldzeeën zijn vervuild met 269.000 ton plastic, in totaal zo’n vijf biljoen stukken plastic. Dat heeft het Fives Gyres Institute in Los Angeles onderzocht. Dat er veel plastic in de oceanen drijft ,is al langer bekend, maar dit is de eerste keer dat het uitgebreid is onderzocht. De meeste kleine deeltjes drijven in vijf kolken van honderden tot duizenden kilometers doorsnee in de oceaan.

In de buurt van de Noordpool zijn de kleinste plasticdeeltjes gevonden. Langs de kusten drijven de meeste grote stukken plastic, zoals flesjes en visnetten. De Europese Unie wil de berg plastic tasjes de komende vijf jaar met 80 procent verminderen. De Nederlander Boyan Slat werkt als student aan de TU Delft aan een installatie die de ‘plastic soep’ uit het water zuivert. Via fondsenwerving probeert hij de benodigde 2 miljoen euro binnen te halen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>